Savjeti za najbolje očuvanje vašeg aloe vera gela


KAKO ČUVATI GEL ALOE VERE


Sok aloe u ekstraktu zadržava osnovna svojstva; treba ga ćuvati podalje od svjetlosti jer lako oksidira.

Kako smo već vidjeli, gel aloe, bogat aktivnim supstancama, taloži se u parnehimu (staničnom tkivu u unatrašnostilista) koji je zaštićen žilastom i čvrstom kožicom.

Gel, kao i svaki prirodni produkt, vrlo je nestabilan i lako oksidira u dodiru sa svjetlošću i zrakom, gubeči time velik dio svojih terapetuskih svojstva.

Taj problem je krucijalan za istaživače koji su isprva pokušali "učvrstiti" svojstva aloe procesom pasterizacije, izlažući gel temperaturi od 60 Celzjevih stupnjeva.

Time su s uspjehom utrli put sljedećem postupku isušivanju .

Isušivanje je najčešći oblik obrade ljekovitog bilja, premda ono djeluje na rasipanje enzima prisutnih u gelu.

Osnivać organizacije "Aloa vera Amerike", Bill Coats, prvi je patentirao najrasprostranjeniju metodu industrijske konzervacije aloje.

 Gel izvađen iz pora biljke, pohranjen u specijalne posude, zadržava stabilnost sastojaka više dana, usprkos blagim temperaturnim razlikama i oscilacijama vitamina A i vitamina E.

Kupljeni gel aloe treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Ako ste gel skupili kod kuće, najbolje bi bilo konzumirati  ga istog dana, tijekom kojeg ćete ga držati u hladnjaku i podalje od izravne svjetlosti.

Za više informacija o pravoj Aloe veri možete pročitati u našim člancima u rubrici Aloe Vera.

Primjedbe