Aloe vera u stanu – Sve o uzgoju Aloe u kućnim uvjetima!

Aloe vera u stanu – Sve o uzgoju Aloe u kućnim uvjetima!

Aloe vera u stanu, saznajte vas kako uzgojiti prirodnu Aloe Veru u kućnim uvijetima!
Pripremili smo za vas nekoliko korisnih savjeta kako bi Vašoj Aloe Veri mogli pružiti najkvalitetniji uzgoj.

Razmnožavanje Aloe Vere u Stanu

Aloe vera u stanu može se razmnožiti lisnim reznicama i to je postao najčešći način razmnožavanja aloa vera u kučnim uvjetima.
Oštrim škarama trebate razdvojiti listove s dijelom stabljike i tada ih posaditi u novu teglicu. Ukorjenjivanje aloa vere traje otprilike mjesec dana.
Još jedan česti način razmnožavanja Aloe Vere u stanu je putem mladica koje postojeća Aloe Vera otpusti pored glavnog korjena.
Potrebno je novu mladicu nježno izvaditi kako nebi oštetili mladi korijen te ju presaditi u željenu opsudu sa unaprijed pripremljenom zemljom.
Ako ste se odlučili uzgojiti aloe veru u vašem vrtu, Klima koja joj najbolje odgovara je mediteranska. Važno je da ju tijekom zime zaštitite pokrovom, kako ju nebi oštetila hladnoća zimskih dana.

Kako zalijevati aloe veru u stanu?

Za početak trebamo znati da se Aloe Vera zalijeva jednom tjedno, zimi jednom mjesečno! Možda vas je taj odgovor iznenadio s obzirom na to da listovi aloe vere sadrže 95% vode!
Od prečestog zalijevanja doći će do truljenja biljke jer ne podnosi puno vode i vlage. Iako mnogi misle da Aloe Vera zbog svog izgleda i bodljikavih listova pripada porodici kaktusa, ona zapravo pripada porodici ljiljana.
Aloe vera Barbadensis Miller je samo jedna od oko 400 različitih vrsta Aloa, od kojih većina potječe iz Južne Afrike.
Aloe Vera Barbadensis Miller ima korijen dubine (20 do 30 cm) a najbolje ju je saditi u široku, i plitku posudu ispunjenu zemljom u koju možemo dodati kamenje.
Posuda mora imati rupice kako bi mogla otjecati voda i kako zalijevanje Vaše aloe vere ne bi bilo uzaludno. Biljku je najbolje postaviti na prozor koji se nalazi na južnoj ili istočnoj strani vašeg stana ili kuće.
Vrlo važnu ulogu u uzgoju Aloe Vera u stanu ima temperatura na kojoj ju držite.

Pojedinačno naručivanje Forever proizvoda u Hrvatskoj!

Minimalna narudžba putem službenog Forever Living Products Web Shopa iznosi 630,00 kn.
Proizvode možete naručiti na službenim stranicama kompanije Forever Living, klikom ovdje! 
Ako želite naručiti pojedinačan proizvod (bez minimalne narudžbe), molimo vas da nas kontaktirate ovdje, kako dogovorili isporuku pojedinačnih proizvoda.

Primjedbe